Home Fotografie Delleboersterheide Schapen

Delleboersterheide Schapen

door Albert
Schaap
Schaap
Schaap

De Delleboersterheide is een vrij groot natuurgebied. In het gebied van ruim 195 hectare vind je de Catspoele. Een prachtig mooi ven. Een tweede locatie die je moet bezoeken is de Hoorn. In de Hoorn op de Delleboersterheide krijg je een goed beeld van rivierduinen. Rivierduinen vond je vroeger veel langs de Tsjonger.

De Delleboersterheide ligt erg dicht aan het natuurgebied Diakonievene. Een plek waar ik ook regelmatig een ronde maak met de camera. Volgens de website van het Fryske Gea kun je juist van deze twee gebieden één wandelroute maken, waardoor je lekker lang in de natuur kunt dwalen.

Onze wandeling over de Delleboersterheide bracht ons op een stormachtige herfstdag langs de schapen die er rondgaan. Een grote groep kwam rechts over en naast het wandelpad op ons afwandelen. De rammen hielden ons strak in de gaten terwijl de rest van de groep rustig doorging met grazen of verder liepen.

Een grote serie foto’s kon ik maken van diverse schapen met even diverse achtergronden. Het was een perfect moment om te oefenen met het op dat moment veranderlijk zonlicht om de ‘modellen’ goed in (wit)balans te krijgen.

Meer informatie over de Delleboersterheide vind je op de website van het Fryske Gea

Ook interessant

Hier worden cookies gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier akkoord mee gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je cookies uitschakelen. Ok Meer

Privacy