Home Weblog Fotoalbum van Saal Digitaal

Fotoalbum van Saal Digitaal

door Albert
Fotoalbum Saal Digitaal - Front Open

(Review van Saal Digitaal Fotoalbums)

Een tijdje geleden zag ik via Instagram een gesponsorde advertentie. Aangezien ik best veel fotografen en creatieven volg zag een gerelateerde advertentie van Saal Digitaal. Ze waren op zoek naar fotografen uit diverse hoeken met de vraag een fotoalbum te reviewen. Dat leek mij wel de moeite waard om uit te proberen.

Fotoalbum bestellen

Ik wilde wel eens de kwaliteit van Saal Digitaal ervaren en besloot me aan te melden. Na een tijdje kreeg ik groen licht en was geselecteerd voor het maken van een album.

Ik koos voor een 1:1 formaat fotoalbum. Ik maak veel foto’s en crop deze meestal tot 1:1 om deze geschikt te maken voor Instagram. Naarmate ik dit formaat aanhield, begon ik het steeds mooier te vinden.

Fotoalbum Saal Digitaal - Black Leather Cover

Het vierkante album komt uit de professional line serie (21×21 centimeter). Ik wilde de binnenkant van het album voorzien van glanzend fotopapier en koos een hard- zwartleren cover. Aangezien ik met een voucher mocht bestellen besloot ik het fotoalbum zo dicht mogelijk tegen de โ‚ฌ100,- aan te maken. Dit inclusief verzendkosten. Rekening houdende met het bovenstaande bedrag kon ik in totaal 60 pagina’s aanmaken. Misschien kon daar nog รฉรฉn bladzijde bij, maar voor mij was het zo eerst voldoende.

Fotoprogramma

Het programma waarmee je de gehele album maakt werkt prima. Je dient de software te downloaden en dit installeer je op je computer. Het opmaken van een album gaat vrij eenvoudig. Je maakt een nieuw project en kiest het gewenste product in een instellingen scherm. Nadat je het product hebt gedefinieerd kom je in de editor omgeving terecht.

De editor werkt eenvoudig. Aangezien ikzelf minimalistisch ben, geen tekst of andere poespas bij mijn foto’s, heb ik niet uitgebreid alle opties getest. Ik kan wel melden dat het veel opties zijn welke je kunt gebruiken voor toevoegingen aan fotoalbums.

Fotoalbum Saal Digitaal - Pagina 8

Wanneer je klaar bent met het opmaken van je fotoalbum kun je deze opslaan en gereed maken om te bestellen. Als alles klaarstaat zie je een winkelwagen, loop je door de adres- en betaalopties heen en rond je zodanig de bestelling af.

Fotoalbum bezorging

Uiteindelijk was de bezorging vlot. Het duurde een kleine 8 werkdagen om dit fotoalbum te ontwikkelen. Eenmaal ontvangen zag ik een stevige kartonnen boekendoos in de brievenbus. Nadat ik deze uit had gepakt zat er nog een dikke foam-folie om het album heen. De bezorging van het product is dus meer dan prima.

Foto printkwaliteit

De kwaliteit van de fotoprints op het glanzend fotopapier is dik in orde. De hoge resolutie-foto’s zijn goed afgedrukt en de kleuren zijn nagenoeg exact zoals bedoeld. In vergelijking met andere fotoalbum aanbieders vind ik deze kleurafdrukken de beste die ik gezien heb tot zover.

Fotoalbum Saal Digitaal - Pagina 4

Fotoalbum boekwerk

Het boek zelf voelt goed aan, het is een degelijk, mooi en solide fotoalbum. Het is een mooi stevig geheel dat 60 prachtige fotopagina’s bevat.

Fotoalbum Saal Digitaal - Zijkant

Hieronder nog enkele beelden van het fotoalbum.

Resultaat van het fotoalbum

Al met al heb ik een prachtig fotoalbum ontvangen met foto’s die ik met veel plezier heb gemaakt. Het album ‘doet recht’ aan deze foto’s doordat ze prima van kleur en prachtig glanzend zijn. Zeker voor de professionele fotograaf lijkt Saal Digitaal een prima keuze.

  • Prima fotobewerking programma
  • Goede bezorging van het product
  • Goede fotokwaliteit fotoprints
  • Stevig fotoalbum

Klik hier en bekijk meer informatie of bestel direct een fotoalbum bij Saal Digitaal.

Hier worden cookies gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier akkoord mee gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je cookies uitschakelen. Ok Meer

Privacy