Home Fotografie Paddenstoelen collectie 2019

Paddenstoelen collectie 2019

door Albert
De grote parasolzwam

We zijn de herfst voorbij, sterker nog, het jaar 2019 komt op zijn einde. Dit jaar hebben we een perfecte herfst gehad wat paddenstoelen betreft. We kwamen niet alleen prachtige exemplaren tegen in de natuurgebieden, of om huis, maar ook massa’s. Enorme diversiteit en ronduit veel paddenstoelen, wat ook weer enorme aantallen foto’s opgeleverd heeft.

Dit jaar trok ik er ook een dag op uit met mijn vader. Het leek wel een privé excursie, want wat weet hij veel over de natuur en wat kan hij dat mooi vertellen. Een ware passie voor hem en een topdag voor mij. We hebben op deze dag twee bossen in Friesland opgezocht; We begonnen bij Kippenburg en eindigden nog met een rondje door het Rijsterbos.

Het bos Kippenburg hoefden we niet ver in te lopen, we konden na de eerste twee meters gelijk los en de camera kon erij gepakt worden. Boleten, stinkzwammen, honingzwammen, elfenbankjes, amanieten, russula’s, berkenzwammen, vliegenzwammen. Het hield niet op.

Binnen dit bericht heb ik een kleine selectie van foto’s met paddenstoelen opgenomen. Deze foto’s heb ik dit jaar 2019 in de herfst gemaakt en vond ik dusdanig geslaagd om ze ook te delen, hier en op Instagram.

Wellicht dat er later nog aanvulling bijkomt mocht ik dat nodig vinden. Voor nu, veel kijkplezier hieronder!

Rodekoolzwam

Rodekoolzwam - Paddenstoel

Speldenknopje

Speldenknop - Paddenstoel

Grofplaatrussula

Grofplaatrussula - Paddenstoel

De Vliegenzwam

Vliegenzwam-Paddenstoel

De grote parasolzwam

De grote parasolzwam
De grote parasolzwam
Paddenstoel

Ook interessant

Hier worden cookies gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier akkoord mee gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je cookies uitschakelen. Ok Meer

Privacy