Home Fotografie De Grofplaatrussula paddenstoelen

De Grofplaatrussula paddenstoelen

door Albert
Grofplaatrussula - Paddenstoel

Herfst heeft zich weer aangediend. Op zich een van mijn meest favoriete seizoenen, samen met de lente. Herfst is voor de fotografie een prachtig seizoen met de verscheidenheid aan weersomstandigheden. En natuurlijk niet te vergeten al die prachtige kleuren dat het met zich meebrengt. Herfst is een seizoen van gekleurde bladeren en natuurlijk de paddenstoelen die uit de grond ‘ploppen’.

Tijdens de herfst probeer ik regelmatig door diverse bossen te wandelen, vroeg in de ochtend, zonder kinderen. Dat is niet alleen fijn om even aan alle hectiek te ontsnappen, maar ook om paddenstoelen te spotten. Recent kwam ik door een bos waar ik regelmatig te vinden ben, bos Diakonievene. Hier kun je voor een kleine wandelroute kiezen. Op deze kleine weg vind je een zijweggetje dat niet zo makkelijk te zien is.

Toch kun je via dit zijweggetje op een veld uitkomen met een klein meertje. Het is een totaal ander stukje natuur dan het bos. Het is opener en bevat grote grasvelden. Hier vond ik ook vele grote paddenstoelen, de Grofplaatrussula’s.

Ook interessant

Hier worden cookies gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier akkoord mee gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je cookies uitschakelen. Ok Meer

Privacy