Home Albert / SamarSa

Albert / SamarSa

door Albert
Albert / SamarSa

Mijn naam is Albert en ik ben 37 jaar oud. Ik heb een prachtig gezin met alles erop en eraan. Twee kleine kinderen, Lotte van 3 en Niels van 1 jaar. We wonen in Ouderhorne, een klein plekje vlakbij Heerenveen. Letterlijk op het moment van dit schrijven hebben we een huis gekocht. Een prachtig ruim en vrijstaand huis met uitzicht op weilanden en paarden. Een ideaal plaatje. Het huis gaan we eerst nog wel in verbouwen. Daar zullen vast foto’s van komen die je hier terug gaat vinden. SamarSa is mijn plek waar ik foto’s plaats en alles wat er op mijn pad komt uit kan schrijven.

Fotografie

Ik val onder de categorie hobbyfotograaf en houd me met van alles bezig. Ik leg mij niet vast op één onderwerp. Ik maak graag foto’s van mensen, waaronder mijn kinderen en vrouw. Ik zie veel prachtige vormen en kleuren in de natuur of bedenk een leuke setting om mooie beelden van te maken.

(Foto door Martina Ketelaar)

Vele jaren terug had ik een spiegelreflex camera (Canon EOS). Deze gebruikte ik met name voor het maken van beeldmateriaal welke ik gebruikte voor klanten. Ik had een design & development bedrijfje, waar ik als freelancer werkzaam voor was. Op een bepaald moment maakte ik te weinig foto’s en de camera begon stof te vangen. Ik besloot de camera, lenzen en flitsers te verkopen.

De daarop volgende jaren was fotografie niet echt meer aan de orde. Ik maakte enkel foto’s met de mobiele camera. Maar sinds begin 2018 kwam de mogelijkheid en zin om weer foto’s te gaan maken met een spiegelreflex.

Ik schafte een Nikon D7100 aan met kitlens. Ook kocht ik hier later een goedkopere Yongnuo 50mm lens bij. Deze wilde ik voornamelijk vanwege de bokeh welke je kunt realiseren met deze lichtsterke lens.

De meest recente lens welke ik kon aanschaffen is de Sigma F 105mm f/2.8. Een prachtige zowel macro als portret lens. Ideaal voor het type foto’s waar ik aan werk. Ook het bokeh effect is fantastisch, aanrader.

Online Marketing

Na vele jaren als ontwerper te hebben gewerkt ben ik min of meer de online marketing wereld ingerold. Ik heb voor diverse kleine, maar ook grote internationale bedrijven gewerkt als SEO specialist. Het is een prachtig divers vak. Op het moment werk ik aan techniek, content en social media. Vooral met content ontwikkeling en social media is mijn achtergrond als vormgever en kennis over fotografie erg handig.

Het bedrijf waar ik werk is de beste match die ik me maar kan bedenken. Wij ontwikkelen fotoafdrukken op diverse materialen als hout, canvas, aluminium en plexiglas. Dat betekent voor mij dat ik vrijwel alle dagen bezig ben met foto’s en media. Fantastisch toch?

Meer weten?

Wil je meer weten over mij? Dat kan. Laat een bericht achter via mijn email adres afoekema@gmail.com.