Home Fotografie Schotse Hooglanders op Canvas

Schotse Hooglanders op Canvas

door Albert
Foto op Canvas met Schotse Hooglanders

Afgelopen zomer zijn we verhuisd naar ons huis op de Oldeberkoperweg. Sindsdien klussen we gestaag door en krijgen we steeds meer punten van de checklist af. Al hadden we de woonkamer leefbaar, we moesten ook hier nog diverse klussen afronden. Het plafond moest dicht, maar dat kon niet voordat er nieuwe leidingen in werden aangebracht. De muren moesten gesausd en de erkers geverfd. We zijn bijna klaar, maar konden niet wachten om het idee dat we hadden uit te voeren voor aan de wand.

Foto op canvas

We wilden een enorme canvas aan de wand van een eigen gemaakte foto. Het canvas moest boven de bank aan de muur komen en ruim 2.3 bij 1.4 meter groot worden. Een best grootformaat canvas dus. Een grootformaat canvas kan niet anders dan op dikke spielatten bevestigd worden, ruim 4 centimeter dik. Een groot gevaarte dus en lastig in elkaar te zetten. Daar waar ik werk, wordt maatwerk geleverd en de vakmensen hebben dan ook een prachtig canvas gemonteerd.

De foto voor het canvas

De foto die we op het canvas wilden heb ik gemaakt in Sneek, bij het klein stukje natuurgebied Rasterhoffpark aan de A7. Ik kwam hier op een zondag nadat we een boswandeling hadden gemaakt met het gezin. Ik hoopte tijdens die wandeling Schotse Hooglanders tegen te komen, maar die zagen we toen helaas niet. Daarop besloot ik naar dit Rasterhoffpark te gaan waar ik vrijwel zeker was van de aanwezigheid van deze koeien.

Schotse Hooglander met Kalf

Ik heb toen een groep Hooglanders kunnen fotograferen en uiteindelijk heb ik 2 varianten van bovenstaande foto overgehouden. Nog niet eens met het idee dat een van deze foto’s op canvas afgedrukt zou worden.

Fotoprint op canvas

Na lang nadenken hebben we besloten toch een van deze foto’s met de Hooglanders te gebruiken. Ik had op het werk de opdracht in productie gezet en al snel kwam het canvas uit de printer rollen.

Foto op Canvas met Hooglanders - Mimaki print

Grootformaat canvas monteren

Nadat de foto op het canvas was gedrukt, moest deze op het houten frame worden gemonteerd. Voor het houten frame kun je kiezen uit twee diktes, twee en vier centimeter. Twee centimeter is een prima dikte, dan wel tot een bepaald formaat als een meter groot. Bij grotere canvasdoeken kun je beter kiezen voor een steviger houtframe, dus 4 centimeter dikte.

Speciale canvas bezorging

Aangezien het een enorm canvasdoek betreft, hebben we besloten dit met speciaal vervoer te laten bezorgen. Een kleine vrachtwagen stond enkele dagen later dan ook voor onze deur en leverde het canvasdoek netjes af. Uiteraard was het canvas bijzonder goed verpakt. Stevig en veilig ingesloten met karton en folie.

Na het uitpakken van dit gevaarte kwam het leukste stuk, het canvas op zijn plek hangen. We bevestigden de meegeleverde ophangsystemen (tandhangers) en tekenden de muur uit voor de te boren gaten. Pluggen en schroeven de wand in en we konden het canvasdoek op zijn plek hangen.

Foto op Canvas met Hooglanders ophangen.

We hadden lang getwijfeld over de grootte van het canvasdoek, maar uiteindelijk zijn we erg blij dat we het juist niet kleiner hebben laten maken. De print is haarscherp en de details zijn prachtig geworden. Een mooiere plek voor een van mijn foto’s in huis kon ik me dan ook niet bedenken.

Wil je ook een canvasdoek laten maken? Kijk dan op de foto op canvas pagina voor de korting welke je kunt gebruiken via mijn website bij het bestellen op Photogifts.nl.

Ook interessant

Hier worden cookies gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier akkoord mee gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je cookies uitschakelen. Ok Meer

Privacy