Home FotografieAnders #2 – Sloopwerkzaamheden

#2 – Sloopwerkzaamheden

door Albert

Een groot deel van het te slopen werk is gedaan. Nog een paar sloopwerken en dan komen we aan de opbouw fase toe! Het sloopwerk was best ingrijpend, we hebben veel werk kunnen doen met de fantastische hulpen die we kregen.

Sloopwerkzaamheden bovenverdieping

We hebben op de bovenverdieping een scheidingswand gesloopt. Deze creëerde een extra slaapkamer welke wij uiteindelijk niet nodig hebben. Door het weghalen van deze wand hebben we een enorme ruimte als ‘overloop’. Daar willen we wasmachine en droger plaatsen. Door het weghalen van deze wand en aanverwante delen, moeten we de gehele bovenverdieping opnieuw in de gips zetten.

Sloop van de schoorstenen

Van zolder tot de beneden verdieping zijn er sloopwerkzaamheden gedaan. Twee grote gemetselde rookkanalen liepen van boven naar beneden door het gehele huis. Een daarvan was ‘loos’ en de tweede in gebruik met de kachel op de begane vloer. Ons plan is een ‘vrijstaande’ kachelbuis die we opnieuw aan laten leggen. Het voordeel is dat wij geen grote rookkanalen meer nodig hebben. Dus van zolder tot beneden moesten we gemetseld steen weghakken en slaan.

Sloop van scheidingsmuur en haard

Door het weghalen van deze rookkanalen, kunnen we onze plannen op de benedenverdieping in uitvoering brengen. De woonruimte bestaat namelijk uit twee delen, een voorkamer en een ‘middenkamer’. Deze twee willen we bij elkaar brengen waarvoor tussenmuur en haard moesten wijken. Uiteindelijk ontstaat hieruit een prachtig grote woonruimte.

Doorbreken ‘voorzolder’ naar slaapkamer

Door de enorme zolder hebben we het idee gekregen om het plafond te doorbreken naar een slaapkamer. Hierdoor creëer je een hoge en ruime slaapkamer. Bijkomend voordeel is dat er een raam vrij is gekomen met prachtig glas in lood werk.

De rest van de zolder zal ingedeeld worden met een extra (slaap/hobby)kamer en een opslagruimte.

Einde sloop in zicht

We zijn bijna aan het einde van de sloopwerkzaamheden. Nog een paar onderdelen en dan starten we met de opbouw van alles. Alleen de trap van begane grond naar de bovenverdieping zal opnieuw worden aangelegd. Ook hiervoor moeten we dan nog de bestaande trap geheel slopen en verwijderen.

Nog genoeg te doen ..

Ook interessant

Hier worden cookies gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier akkoord mee gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je cookies uitschakelen. Ok Meer

Privacy
error: Helaas pindakaas.